Otvorenje izložbe „Kreacije u papiru – origami“ održat će se u petak, 31. ožujka, u 18 sati u prizemlju Narodne knjižnice Grad. Bit će izloženi radovi origami majstorice iz Zagreba, Sanje Srbljinović Čuček, koja poziva sve zaljubljenike u origami da se uključe u igru idejama i istraživanje kreacija u papiru. Mini izložbom i prezentacijom Srbljinović Čuček će pokazati neke od sjajnih ciljeva modernog origamija u znanosti i umjetnosti. Kreativno druženje u svijetu papira nastavlja se u subotu, 1. travnja, u 11 sati u Narodnoj knjižnici Grad radionicom za sve zainteresirane, a priključit će se i članovi UR Instituta te informatičkog kluba „Futura“.

Izložba je dio projekta „Origami radionice“ kojeg zajedno provode Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai i Dubrovačke knjižnice, a obuhvaća seriju od 10 radionica koje se od 9. veljače održavaju četvrtkom u Odjelu za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad. Također bit će izloženi i radovi polaznika radionice, a svi zainteresirani izložbu mogu razgledati do 7. travnja.

Dodatne informacije i zanimljivosti iz svijeta origamija možete saznati u nastavku:

HRT radio, ArtNet 

Poslušajte radio emisiju o modernom origamiju urednice Sanje Milovac

Zašto savijamo origami i informacije o tradiciji i modernom origamiju pročitajte na blog postovima: Origami Božo, Naše origami priče – Our Origami Stories.