Croatia Reads (Hrvatska čita) je besplatna aplikacija za čitanje unutar granica Republike Hrvatske. Sve dok ova inicijativa nalazi sponzore i dok se nalazite unutar granica Hrvatske, možete preuzeti i čitati bilo koju knjigu na Android i iOS uređajima i pametnim telefonima. Čitanje je apsolutno besplatno, za njega vam nije potrebna nikakva iskaznica niti kod za logiranje, samo trebate proći postupak registracije objašnjen u nastavku.

Lansiranjem ove aplikacije Hrvatska je postala prva država na svijetu sa zonom slobodnog i besplatnog čitanja, s pristupom digitalnim knjigama i besplatnom znanju. Sponzorstvo za besplatno čitanje u Hrvatskoj je osigurano za 12. mjesec, a izgledan je i nastavak za 2017. godinu.

U ovoj digitalnoj knjižnici je zastupljeno preko 300 izdavača iz cijelog svijeta te kolekcije rastu tjedno. Najviše naslova je na engleskom jeziku, ali možete pronaći i one na njemačkom, francuskom, talijanskom, portugalskom, španjolskom te također hrvatskom jeziku. Cilj je obogatiti kolekciju knjiga na hrvatskom jeziku i s autorima iz Hrvatske, a to je proces koji može teći sporije jer mnogi izdavači trebaju tek odraditi predradnje za objavu knjiga u digitalnim formatima.

Naslovi se preuzimaju dok ste spojeni na Internet, međutim samo čitanje iz svoje osobne knjižnice možete raditi offline.

Podržite ovaj hvalevrijedan iskorak prema digitalnom opismenjavanju, dostupnijem znanju i besplatnim digitalnim knjigama za svakog pojedinca!

A kako biste pristupili ovoj bazi znanja, slijedite korake opisane u poveznici: Hrvatska čita