Dubrovačke knjižnice Dubrovnik obilježile su jučerašnji Međunarodni dan dječje knjige darivanjem prikupljenih slikovnica Dječjem odjelu Opće bolnice Dubrovnik i Dubrovačkim vrtićima.

Tijekom akcije, koja je započela 14. veljače na Međunarodni dan darivanja knjiga i trajala do 2. travnja, prikupljeno je više od 400 slikovnica. Dubrovački mališani i njihovi roditelji rado su se odazvali ovoj akciji i svoje slikovnice donijeli na Odjel za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad i u ogranak Mokošica. Prikupljene knjige jučer su ravnateljica dr. Vesna Čučić,  voditeljica Matične službe dr. Marica Šapro – Ficović i naše knjižničarke Zlatka Mustahinić, Marjana Levantić i Katarina Palinić svečano uručile u vrtićima „Izviđač“ i „Pčelica“ te na Dječjem odjelu.

Mali „Izviđači“ pritom su izveli plesove i pjesme koje vježbaju kroz program „Linđovo blago“ s kojima će gostovati i u nadolazećoj Noći knjige, 23. travnja u Narodnoj knjižnici Grad.  U Općoj bolnici Dubrovnik, djelatnike Dubrovačkih knjižnica koji su donijeli slikovnice šefica Pedijatrijskog odjela dr. Marija Radonić upoznala je s „Otvorenom knjižnicom“ koja je otvorena ispred Dječjeg odjela. Iz nje sva djeca mogu uzeti knjige na čitanje, vratiti ih ili proslijediti drugima.